Конференција за медије поводом манифестације „Дани Брестовачке бање“

Конференција за медије поводом најаве програма 22. по реду манифестације „Дани Брестовачке бање“ одржава се у среду, 19. августа у 12.00 часова, у просторијама Туристичке организације Србије, Чика Љубина 8 (први спрат), Београд.

Присутнима ће се обратити:

• Дејана Туфегџић, в.д. директор Брестовачке бање

• представник Туристичке организације општине Бор

Ове године, 22. и 23. августа, се организује 22. традиционална манифестација „Дани Брестовачке бање“, једна од најбоље организованих и најпознатијих у источној Србији. Манифестација је везана за очување традиције и обичаја борске општине и саме бање.

Брестовачка бања је једна од најстаријих краљевских бања, у којој су боравиле две династије -Обреновићи и Карађорђевићи.

На манифестацији ће бити богат културно уметнички програм, инсценација доласка књаза, такмичење у кувању традиционалних јела, као и излагање старих заната,рукотворина и сувенира. Посећеност саме манифестације је из године у годину све већа и попримила је карактер међународне манифестације, те је прошле године окупила око 10.000 посетилаца.