Конференција за медије поводом представљања туристичке понуде Вршца и најаве манифестације “Вршачки венац”

Конференција за новинаре поводом представљања туристичке понуде Вршца и најаве међународног фестивала фолклора “ Вршачки венац ”, који ће се одржати од 10. до 13. јула 2015. године у Вршцу одржаће се у уторак, 07. јула 2015. године, у 12.00 часова, у просторијама Туристичке организације Србије, Чика Љубина 8 (први спрат), Београд.

Присутнима ће се обратити :

1. Олга Петров, директор фестивала

2. Ивана Марков Чикић, ПР фестивала

3. Јасна Живковић, Туристичка организација општине Вршац

Међународни фестивал фолклора "Вршачки венац", 18. по реду, одржаће се од 10. до 13. јула на Градском тргу у Вршцу. Земље учеснице су: Русија, Италија, Грчка, Шпанија, Румунија, Мексико, Колумбија Хрватска, САД и Србија. Пратећи програм Фестивала биће „Етно-сајам” на Градском тргу.

Међународни фестивал фолклора „Вршачки венац“ основан је 1993. године, са циљем да, попут познатих светских фестивала, сачува и негује оно што је највредније у богатом фонду народних песама и игара. На протеклих 17 фестивала учествовало је око 500 ансамбала из целог света.

Фестивали ове врсте су веома прикладне светковине, које омогућавају пријатељства и широку размену сазнања. Они преносе драгоцене поруке о вредности сваког појединца, како у расном, тако у језичком, етничком, конфесионалном и сваком другом смислу.